Dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding betekent bij Dennenhorst het aanbieden van een zinvolle en prettige dagbesteding in groepsverband, waarbij de mensen hun sociale contacten onderhouden met leeftijdsgenoten. De psychische en lichamelijke zelfstandigheid zal op een professionele wijze ondersteund worden.
Dit alles gebeurt in een huiselijke sfeer die kenmerkend is voor Dennenhorst.

Huiselijkheid

Bij Dennenhorst willen we graag dat de gast zich thuis en op zijn gemak voelt. De leefruimte is huiselijk ingericht. Hierdoor ontstaat er een fijn gevoel waarbij de veiligheid gewaarborgd is.
In de zomer kan er heerlijk gebruik gemaakt worden van de grote tuin terwijl in de winter de openhaard lekker aanstaat wat zorgt voor een knusse huiselijke sfeer.

Niks moet alles mag

Onder het motto niks moet alles mag kunnen de mensen gezamenlijk koffie drinken, de maaltijd gebruiken, spelletjes doen of deelnemen aan bewegings- of creatieve activiteiten. Dennenhorst vindt persoonlijke aandacht ook erg belangrijk, daarom zal er ook zeker gekeken worden naar de persoonlijke interesses en hobby’s van de gast. Hier kunnen wij dan rekening mee houden in het programma.

Wat is dagbesteding

Dagbesteding is een vorm van dagopvang voor ouderen die nog zelfstandig wonen maar door een fysieke of psychische aandoening niet meer kunnen deelnemen aan het algemeen maatschappelijke verkeer. Tevens wordt de mantelzorger ontlast. Ook is dagbesteding een overbruggingsperiode tot aan een opname in een langdurige woon en zorgvoorziening.

Deelname

Om deel te nemen aan de dagbesteding bij Dennenhorst is een indicatie Functie Begeleiding Groep nodig. Deze indicatie kunnen wij voor u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Voor het vervoer van en naar de Dennenhorst kan er via het CIZ een vervoersindicatie worden aangevraagd. Dit betekent dat u zowel de dagbesteding als het vervoer vergoedt krijgt vanuit de wet langdurige zorg.
Heeft u vragen over de mogelijkheden neem dan contact met ons op 06-22667964.

Interesse

Kom zelf de sfeer ervaren bij Dennenhorst! Wilt u Dennenhorst een keer bezoeken dan bent u van harte welkom! Voor een afspraak of informatie kunt u contact opnemen met Dhr J.K. Tanis
06-22667964 of stuur een email naar info@dennenhorst.nl