Een bezoek aan het speelgoedmuseum!

Bij Dennenhorst wordt gestreefd naar het creëren van waardevolle herinneringen voor dementerende ouderen. Onlangs werd een bijzondere activiteit georganiseerd; een bezoek aan het speelgoedmuseum.

Dit uitje bood de bewoners de mogelijkheid om terug te keren naar hun jeugdjaren en gelukkige herinneringen op te halen. Het enthousiasme en de vreugde die deze ervaring teweegbracht, waren onmiskenbaar.

 

Bij aankomst in het speelgoedmuseum werden de bewoners vriendelijk verwelkomd. Elke hoek van het museum ademde de geest van vervlogen tijden, met vitrines vol met speelgoed dat de bewoners meteen herkenden. Van houten treinen tot knuffelberen en van poppenhuizen tot klassieke bordspellen, elk stuk speelgoed vertegenwoordigde een tijdperk waarin geluk en onschuld centraal stonden.
De bewoners mochten het speelgoed vasthouden, voelen en soms zelfs meespelen. Voor sommigen bracht het aanraken van een vertrouwd stuk speelgoed emoties naar boven die al lang waren weggezakt. De geur van hout en oude boeken vermengd met het geluid van kinderlachjes vulde de lucht, waardoor een sfeer van warmte en vreugde ontstond.
Het bezoek aan het speelgoedmuseum illustreert het belang van herbeleving voor dementerende ouderen. Door hen de gelegenheid te geven hun verleden te herontdekken, kunnen gevoelens van eigenwaarde en identiteit worden versterkt. Bovendien kan het teruggaan naar vroegere tijden helpen bij het verminderen van angst en verwarring die vaak gepaard gaan met dementie.

Komen werken?

Wilt u graag eens kijken en nader kennis te maken om te kijken of er een klik is?

“Wij ontvangen u graag bij Dennenhorst om u een rondleiding te geven en de mogelijkheden te bespreken. Zo kunt u ervaren of Dennenhorst een passende baan biedt.”

  • Cristel Halie-Klok
    Directeur Zorg

  • 06-81034414

  • cristelklok@dennenhorst.nl

  • Anne de Jong
    Teamleider

  • 06-39624632

  • annedejong@dennenhorst.nl

Solliciteer direct
Choose File

Bij het invullen van het formulier geeft u toestemming dat we contact met u opnemen.