Zorg aanvragen
Veelgestelde vragen2022-09-28T07:09:01+00:00

Veelgestelde vragen

Een overzicht van onze veelgestelde vragen.

Wat is het verschil tussen particuliere woon/zorgvoorziening en een reguliere instelling?2022-09-28T06:53:39+00:00

Dit heeft met name met de rechtsvorm te maken. Dennenhorst is een eigen onderneming in vorm van een besloten vennootschap (B.V.) van oudsher noemen ze dit particuliere zorg . Een reguliere instelling is vaak een stichting. Bij Dennenhorst blijft u bijvoorbeeld uw eigen huisarts behouden zoals u dat gewend bent. Zou u gaan verhuizen naar een instelling dan wordt de instellingsarts de hoofdbehandelaar. Het wonen bij Dennenhorst of reguliere instelling zijn qua kosten nagenoeg gelijk.

Is Dennenhorst een gesloten instelling?2022-09-28T06:53:19+00:00

Nee, Dennenhorst is geen gesloten instelling waarbij onze bewoners in vrijheid leven en wonen. Iedereen heeft zelf de regie over het eigen leven. Daarbij houden we uiteraard wel de veiligheid in acht en kijken we gezamenlijk met de bewoner en diens familie/contactpersoon wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

Worden er activiteiten georganiseerd voor de bewoners?2022-09-28T06:53:04+00:00

Elke locatie biedt een wisselend activiteitenprogramma met diverse binnen- en buitenactiviteiten. De activiteiten worden afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Onze bewoners zijn vrij om ideeën en suggesties aan te dragen.

Is bezoek altijd welkom?2022-09-28T06:52:51+00:00

Bezoek is altijd welkom. Wij hanteren geen vaste bezoektijden. Wij willen u wel vragen om rekening te houden met het welzijn en de rust van de bewoners. Zo is het bijvoorbeeld tijdens de eetmomenten bijvoorbeeld fijn om even geen bezoek te hebben.

Welke kosten moet ik zelf bekostigen?2022-09-28T07:10:26+00:00

Dennenhorst rekent woon- en servicekosten aan haar bewoners. De woonkosten bestaan uit kamerhuur, energiekosten, schoonmaak, verzekeringen, gebruik van centrale ruimtes en terrassen. De servicekosten bestaan uit hotelmatige kosten, beveiligingsmiddelen, televisie en internet, wassen en strijken van kleding, activiteiten, de kapper en de pedicure. Zie hiervoor ook het kopje kosten op de website voor een uitgebreide beschrijving. Onze prijzen variëren tussen de 1000 euro en 1500 voor reguliere kamers. De kosten van de zorg worden gedekt door de zorgindicatie door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De bewoner betaald een eigen bijdrage hierover aan het CAK (centraal administratie kantoor). Gemiddeld genomen is dat 170 euro per maand.

Kan ik tot het einde van de levensfase blijven wonen bij Dennenhorst?2022-09-28T07:10:34+00:00

Bij een vast verblijf bij de Dennenhorst is het streven dat de bewoner bij ons blijft tot overlijden, ook wanneer de zorgvraag toeneemt. De Dennenhorst vindt het erg belangrijk om de juiste zorg te leveren aan haar bewoners. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden kan het zich voordoen waarbij wij niet meer de zorg kunnen bieden die wij voor ogen hebben. Dit zou kunnen zijn fysieke agressie jegens medebewoners of medewerkers.

Welke zorgindicatie heb ik nodig om voor opname in aanmerking te komen bij Dennenhorst?2022-09-28T07:10:19+00:00

Wij verzorgen mensen met een intensieve zorgvraag die een indicatie hebben conform de Wet langdurige zorg (Wlz). In deze indicatie zit alle zorg inbegrepen die u nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan:

  • Persoonlijke verzorging en verpleging
  • Medische zorg
  • Dagbesteding
  • Begeleiding individueel
  • Begeleiding groep
  • Hulpmiddelen en huishouding
Ga naar contactgegevens

Neem contact op

Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een aanvullende vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

“De zorg en ook de activiteiten zijn zeer goed er wordt Veel aandacht aan de bewoners besteed en onze moeder zit daar op de juiste plaats als we op visite komen is het personeel altijd vriendelijk.”

ZorgkaartNederland

Referenties over Dennenhorst