Wonen met zorg

Een warm welkom bij Dennenhorst

Zorg nodig?

Wanneer het mantelzorgers te veel wordt of wanneer thuiszorg merkt dat er meer zorgmomenten nodig zijn, is het als zorgbehoevende vaak niet langer haalbaar om thuis te blijven wonen.

Een verhuizing komt om de hoek kijken; er wordt altijd samen besloten wat het beste past bij de zorgbehoevende. Een bezichtigingsafspraak volgt dan heel snel en daarna komt een teamleider bij de toekomstige bewoner thuis voor een intakegesprek. Zaken als verleden, hobby’s en ritme worden besproken, maar natuurlijk ook eventueel medicatie gebruik en andere relevante afspraken.

Zorg aanvragen

Activiteiten

Het programma van de dagbesteding bestaat uit groepsactiviteiten en individuele ondersteuning. Er is een breed en wisselend aanbod van activiteiten. Hierbij kunt u denken aan:

Koken

Sporten

Spelletjes

Zingen

Breien

Bloemschikken

Bakken

Fietsen

Cristel Halie-Klok

Directeur Zorg

Vrijblijvend een rondleiding?

Vrijblijvend een rondleiding?

06 – 81 03 44 14

Kleine zorgteams

In de woongroepen werken we met een klein zorgteam van vaste medewerkers die u ondersteunen, verzorgen en gedurende de dag begeleiden. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht om u heen en die vrijwel voortdurend in de groep aanwezig is. Hierdoor zorgen onze medewerkers ervoor dat u een fijne sfeer en het gevoel van rust ervaart.

Iedere bewoner heeft daarnaast een eerste aanspreekpunt in de vorm van een Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV). Zij/hij zorgt er onder andere voor dat er met uw persoonlijke wensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden. Deze medewerker is tevens verantwoordelijk voor uw persoonlijke zorgdossier en uw zorg-leefplan. Onze EVV’er evalueert uw zorgdossier met regelmaat of tussentijds wanneer uw zorgbehoefte verandert.

Maak er uw eigen kamer van

Kleinschalig wonen met zorg bij Dennenhorst moet niet alleen aanvoelen als een huis maar ook als een thuis. Dit begrijpen wij maar al te goed. Daarom slaapt u in een éénpersoonskamer die u zelf kunt inrichten. Kies de meubels die u mooi vindt en die bij u passen. Hang foto’s op van dierbaren zodat ze altijd bij u zijn of hang een kunstwerk op die misschien wel emotionele waarde voor u heeft. Waar u ook voor kiest, het zal voelen als een thuis.

Familie is altijd welkom

We vinden het belangrijk dat familie, vrienden en vrijwilligers zich altijd welkom voelen in onze huizen en proberen hen ook nauw te betrekken bij dagelijkse activiteiten en bij het geven van persoonlijke aandacht. Voor onze bewoners vormen familie en naasten een rustpunt en geborgenheid, voor medewerkers een informatie- en inspiratiebron.

Een gezellige gezamenlijke ruimte
Bij onze locaties is een gezamenlijke huiskamer aanwezig waar bewoners samenkomen voor allerlei activiteiten. Hier ontmoet u de andere bewoners en onderhoudt u sociale contacten. Speel spelletjes met elkaar, deel verhalen of praat met elkaar over dagelijkse gebeurtenissen.

“Dennenhorst is kleinschalig met heel veel aandacht voor bewoners. Personeel is heel vriendelijk en zeer behulpzaam. Zeer goede communicatie met familie.”

ZorgkaartNederland

Referenties over Dennenhorst

Vrijblijvend een rondleiding?

Wilt u graag eens kijken op één van onze locaties en zelf de gemoedelijke sfeer ervaren? Dat kan.

“Wij ontvangen u graag bij Dennenhorst om u een rondleiding te geven. Zo kunt u ervaren of Dennenhorst een passende oplossing biedt.”

Cristel Halie-Klok

Directeur Zorg

Cristel Halie-Klok
Directeur Zorg
06 – 81 03 44 14

Bij het invullen van het formulier geeft u toestemming dat we contact met u opnemen.