Thuiskomen bij Dennenhorst

De zomerzon schijnt door de ramen en in de gezamenlijke woonkamer van Dennenhorst wordt rustig geluncht door degenen die daar zin in hebben. Er klinkt prachtige pianomuziek en achter de vleugel zit een bewoonster. Ze heeft het nog goed in de vingers en kan hier doen wat haar heel gelukkig maakt: muziek maken. Ze is thuis.

Zoals de gemoedelijk ogende panden van Dennenhorst al doen vermoeden is het er huiselijk, gezellig en vrij. Stefan Tanis, bestuurder van de zorgvoorziening geeft dan ook aan: „Eigenlijk zijn wij enkel op bezoek. Bewoners huren hier een appartement en wij zijn aanwezig om 24 uur per dag en zeven dagen per week zorg te verlenen.” Hij legt uit: „Wanneer het mantelzorgers te veel wordt of thuiszorg merkt dat er meer zorgmomenten nodig zijn, is het als zorgbehoevende vaak niet langer haalbaar om thuis te blijven wonen. Een verhuizing komt dan om de hoek kijken en op verschillende manieren is die route te bewandelen. Maar er wordt altijd samen besloten wat het beste past bij de zorgbehoevende, waarna een familielid of casemanager contact opneemt met onze voorziening. Een bezichtigingsafspraak volgt dan heel snel en daarna komt een teamleider bij de toekomstige bewoner thuis voor een intakegesprek. Daar worden verleden, hobby’s en dagritme besproken, maar ook eventueel medicatiegebruik en andere relevante zaken. Ook de datum voor de inhuizing komt aan bod, waarna diegene al dan niet op een wachtlijst komt te staan. De nodige administratie wordt verwerkt en wanneer de plaatsing nadert, hoeft er enkel nog verhuisd te worden.”

LOGEREN „Wanneer acute zorg nodig is, maar wij nog geen appartement beschikbaar hebben, kunnen we wel alvast ontzorgen. De toekomstige bewoner kan hier de hele dag aanwezig zijn, verzorgd worden, deelnemen aan de activiteiten en gezellig mee-eten. Het fijne daaraan is dat de zorgbehoevende ook langzaam kan wennen aan zijn of haar nieuwe woonplek”, legt Stefan uit. „Een verhuizing kan een grote impact hebben op het leven van een bewoner. Het is dan ook mogelijk dat de eerste paar nachten worden vergezeld door een familielid. Hij of zij kan gewoon mee-eten waardoor het wennen wat makkelijker wordt”, voegt hij toe.

OPFLEUREN „Het wonen met een groepje en een eigen team van zorgmedewerkers in combinatie met de mogelijkheid je lekker terug te trekken, maakt wonen bij ons prettig”, vindt Stefan. „Er is geen vaste planning of ritme waar iedereen aan mee moet doen. De een is een uitslaper en de ander doucht graag vroeg. Iedereen is anders en iedereen moet zich hier thuis voelen. De zorgmedewerkers zien erop toe dat de bewoners goed eten en geactiveerd en gestimuleerd worden, maar de bewoners houden zelf de regie in handen.“

Op vakantie met de hele groep is een ingrijpende gebeurtenis, dus daarom wordt er op een andere manier aandacht besteed aan relaxen in de zomer. „We gaan met onze bewoners op vakantie in eigen huis”, glimlacht Stefan. Hij legt uit: „Onze activiteitenbegeleiders toveren de locatie om tot bijvoorbeeld Frankrijk of Italië en bewoners kunnen dan de zomermaanden genieten van specialiteiten en muziek uit die landen, zodat zij ook echt het vakantiegevoel ervaren.”

Komen werken?

Wilt u graag eens kijken en nader kennis te maken om te kijken of er een klik is?

“Wij ontvangen u graag bij Dennenhorst om u een rondleiding te geven en de mogelijkheden te bespreken. Zo kunt u ervaren of Dennenhorst een passende baan biedt.”

  • Cristel Halie-Klok
    Teamleider

  • 06-81034414

  • cristelklok@dennenhorst.nl

  • Anne de Jong
    Teamleider

  • 06-39624632

  • annedejong@dennenhorst.nl

Solliciteer direct
Choose File

Bij het invullen van het formulier geeft u toestemming dat we contact met u opnemen.