VEENENDAAL Mensen moeten mee blijven draaien in de maatschappij. Het gevoel hebben dat ze leven. Een boodschap die voor woon- en zorgvoorziening Dennenhorst heel belangrijk is. Piano spelen kan in de woonkamer van de zorggroep, maar hoe leuk is het om ook eens te spelen in de bibliotheek, omringd te worden met belangstellenden en beloond te worden met applaus?

Daarmee wil Dennenhorst zich onderscheiden. Met een eigen activiteitenbegeleidingsteam wordt er op schematische basis van alles georganiseerd. Elke dag! „Het creatieve, vierkoppige team buigt zich dagelijks over het inroosteren van zeer uiteenlopende activiteiten en speelt in op de interesses van de bewoners”, aldus Stefan Tanis, bestuurder van de zorgvoorziening.

„Voordat een bewoner Dennenhorst betrekt, is een uitgebreid en diepgaand intakegesprek gevoerd. Tijdens deze gesprekken komt van alles aan het licht, waar onder andere het activiteitenbegeleidingsteam graag op inspeelt.”

SOCIAAL ASPECT Stefan legt uit dat het belangrijk is om activiteiten te organiseren waarin het sociale aspect de boventoon voert. „Je krijgt energie van andere mensen ontmoeten, het vrolijkt je soms echt op. Bewoners van verschillende locaties komen dan ook wel eens samen en dan spreek je toch weer andere mensen, je hoort andere verhalen en spreekt gelijkgestemden. Nieuwe ontmoetingen en meedraaien in de maatschappij dus. En wanneer voorstellen eens niet aanslaan bij de bewoners, gaat het niet door. Zo simpel is het. ”

Je krijgt energie van andere mensen ontmoeten, het vrolijkt je soms echt op.

ZOEN OP MIJN WANG Het hoeven niet altijd hele spectaculaire activiteiten te zijn, legt Linda, één van de activiteitenbegeleidsters, uit. „Zo wisten we dat één van onze bewoonsters dol is op de lucht. Mooie wolkenpartijen en zo. Wij hebben altijd een auto tot onze beschikking, dus daar gingen we. Op een onstuimige dag het Binnenveld in, tussen de weilanden door de lucht bewonderen. Als ik daarna dan een zoen op mijn wang krijg, weet ik waarvoor we dit doen. Het zijn die kleine dingen.”

UITEENLOPEND De activiteiten op de agenda lopen dan ook enorm uiteen. „Een verre zus bezoeken, samen naar het bos, een middagje helpen op een boerderij of een terrasje pakken bijvoorbeeld. Een meneer was vroeger fietsenmaker geweest en had niet gedacht ooit nog op de pedalen te stappen en de wind door zijn haren te voelen. Maar daar gingen we, op de duofiets de stad door”, gaat Linda verder. En voor de bewoners die de deur niet meer uit willen of kunnen? „We bakken taarten, de bewoners krijgen handmassages of schoonheidsbehandelingen, praten in de Bijbelkring of we halen samen herinneringen op. Er is voor ieder wat wils”, benadrukt Linda.

Benieuwd naar de activiteiten binnen woon- en zorgvoorziening Dennenhorst? De Facebookpagina wordt regelmatig geüpdatet met leuke foto’s van de diverse activiteiten. Kijk ook voor meer informatie op www.dennenhorst.nl.

Komen werken?

Wilt u graag eens kijken en nader kennis te maken om te kijken of er een klik is?

“Wij ontvangen u graag bij Dennenhorst om u een rondleiding te geven en de mogelijkheden te bespreken. Zo kunt u ervaren of Dennenhorst een passende baan biedt.”

  • Cristel Halie-Klok
    Directeur Zorg

  • 06-81034414

  • cristelklok@dennenhorst.nl

  • Anne de Jong
    Teamleider

  • 06-39624632

  • annedejong@dennenhorst.nl

Solliciteer direct
Choose File

Bij het invullen van het formulier geeft u toestemming dat we contact met u opnemen.